Ja nei, hva skal man si. Jeg greier ikke å stå i mot. Plutselig er jeg igang med et bakeprosjekt før jeg vet ordet av det. Det var en liten dert igjen av gårsdagens vaffelrøre, laget med de vanlige tingene - men med surmelk istedenfor melk og med litt fløte istedenfor smør. Jeg orka ikke å smelte smør, så jeg hadde heller litt ekstra smør i jernet.
Dette må da gå an å omforme til noe hvetebakst, tenkte jeg. Joda, deigen inneholder jo bakepulver, men det kan da ikke gjøre noe? Så jeg tilsatte mel til en ganske løs deig, og litt tørrgjær. Plasserte hele greia på radiatoren og venta noen timer til det hadde heva ganske godt. Jeg fant frem en fjøl og kjevla det ut og smurte på smør og strødde med rørsukker og kanel - ja, dere forstår, jeg skulle bake kanelboller.
Men du har jo ingen komfyr - vil du kanskje innvende? Jeg tenkte at dersom de ikke er så tykke må det jo gå fint å steke på primus? I jernpanne, som jo leder varme veldig godt og gir jevn temperatur? Og med lokk så de blir gjennomstekte? Spørsmålene var jo mange for meg, men jeg var helt nødt til å forsøke.




Og resultatet? Tja, det ble en utpreget grillsmak, og de var - om jeg skal være helt ærlig - bittelitt deigete inni. Men bare litt. Jeg fikk tilfredsstilt bakelyst, søtsaklyst og utforskingstrang. Et skikkelig kinderegg. Og jeg spiste alle sammen helt alene. Unnskyld arving. Jeg skal bake før du er tilbake på torsdag, og du kan få velge hva vi skal ha.
Member discussion: