Da er det offisielt, dette har blitt en bakeblogg. I allefall foreløpig. Jeg har jo brukt litt tid på å undersøke oppskrifter. Hvordan baker man egentlig ciabatta? Stadig blir jeg overrasket over hva man kan få til med de samme få ingrediensene. Mel, vann, gjær, salt og kanskje litt olivenolje. Det gikk opp for meg at jeg kunne bruke restene av pizzadeigen fra i går og lage ciabattaer av den. Det er omtrent samme deig, men behandlingen av den og steikinga er annerledes. Jeg klappet deigen ut på benken på litt semulegryn (det er VELDIG voksent å ha semulegryn) og toppet med litt mer semulegryn og lot det heve. I og med at deigen var kald lot jeg den få skikkelig lang tid, sikkert et par timer, før jeg skjærte den i fire og la på et stekebrett. Først etterpå skjønte jeg at jeg burde dra litt i hjørnene for å lage de litt som snitter - ciabatta betyr nemlig tøffel og skal ha tøffelfasong - men det får bli neste gang. Halve tida med damp, 3d-funksjon og 215 grader i 20 minutter. De ble bittelitt mørke, neste gang prøver jeg 210 grader, men fy søren. Som sagt, det er utrolig hva man får til med de samme fire-fem ingrediensene.

Det ble jo bare fire stykker, men det gjør ikke mye - de er jo best ferske. Men dette, folkens, var skikkelig gøy å få til! Jeg tror jeg setter en deig til og har i kjøleskapet til i morgen. Jeg glemte å ta bilde av de ferdige ciabattaene uten å skjære, en gyllen mulighet til å lage flere, sant?

Jeg hadde også planer om å bake en sjokoladekake, men jeg mistet meg selv på internett. For mye å velge mellom, jeg blei ikke tilstrekkelig inspirert av noen av oppskriftene. Jo, kanskje noen, men da hadde jeg ikke alle ingrediensene. Jeg har nemlig bare 200 gram kokesjokolade igjen, og mange av de oppskriftene skal ha mer. Mye mer. Så det får holde med ciabatta.

PS: jeg har fjernet litt tapet